U bent hier: Recepten » Cocktails » Likeur » Pousse-café

Pousse-café

Categoriën Likeur
Auteur Patricia
INGREDIENTEN

Een pousse-café is een mix bestaande uit meerdere laagjes likeur, die als gevolg van hun verschillend soortelijk gewicht op elkaar drijven en zo een regenboog aan kleuren in het glas geven. Ook voor het maken van een cocktail in laagjes is het belangrijk te weten welke ingrediënten zwaarder zijn ten opzichte van andere...
 

BEREIDING

Als u eerst de zwaarste likeur schenkt en daarop steeds lichtere voorzichtig boven giet, zullen de dranken zich niet mengen. Schenk elke drank voorzichtig over de achterkant van een barlepel, tegen de rand van het glas.


  • hoe meer alcohol, hoe lager soortelijk gewicht, hoe lichter de drank
  • hoe meer suiker, hoe hoger soortelijk gewicht, hoe zwaarder de drank


Onderstaande lijst bestaat uit de meest gangbare dranken met hun specifieke soortelijke gewichten,
echter kunnen deze nogal verschillen naargelang het merk:

0,95   Kirch - Gin - Whisky
0,96   Jenever
0,97   Southern Comfort
0,98   Tuaca
1,00   Water
1,01   Green Chartreuse
1,04   Cointreau - Sloe gin - Kummel - Benedictine - Cognac
1,06   Brandewijn 70% (abrikoos - perzik) - Campari - yellow Chartreuse
1,07   Benedictine
1,08   Drambuie - Frangelico - Amaretto
1,09   Triple sec - Tia maria
1,10   Likeur 60% (abrikoos-braambes) - Amaretto
1,11   Blue Curacao - Pisang
1,12   Crème de menthe
1,13   Likeur 50% (koffie-kers) - Parfait d'Amour
1,14   Crème de( banane-cacao)
1,15   Kahlua - Marasquin - Likeur 50% (banaan)
1,17   Anisette - Crème de noyaux
1,18   Grenadine - Crème de cassis
 

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info